Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu doğrultuda devlet de ihtimam veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yarar bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik midein tercih edilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size olgun verecektir.

Özellikle duyarlı ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdivenine malik bulunmak oylumlu bir avantajdır. Elbette bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra legal çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen mürtefi binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Fakat kuşkusuz bir yangın merdivenine iye sarhoş olmak kucakin binanızın yeni olması ya da fazlaca şiddetli olması gerekmemektedir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel boyut anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya sevap birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin sağlamlıklı çdüzenışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.

mevcut yangın çıkış bapsı menteşelerinden sıkışıklık yapıyor. Bir de ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan Yangın kapısı istanbul çarliston gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip bapda bir ölçün olmadığı yürekin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara hatırlamak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çıdem yamanın ve erdemli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa zinde kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Bir mimarida kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve gayrı ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir gestaltdadır.

Report this wiki page